plcsenfrdeitlvltptruskessvuk

Ekoprzygoda, nowoczesny portal o ekoturystyce, bio żywności i energii odnawialnej.

EKO przygoda rozpoczyna się dziś!

Dodaj ogłoszenie lub szukaj obiektów ekologicznych w naszym EKO katalogu.
Propozycje tygodnia: Pokoje gościnne w górach, Narty w Polsce, Week-end SPA.
Odkryj najlepsze miejsca wypoczynkowe w Polsce!

EKO ogłoszenia

Wyselekcjonowane ogłoszenia z naszej EKO bazy.

IMG_20200626_133232
0.00 (0 głosów)
apartament 40 PLN, pokoje 35 PLN od osoby powyżej jednej doby PLN
96378293_2959123180861252_7985651333610864640_n
0.00 (0 głosów)
8frzq4_10
0.00 (0 głosów)
od 70 PLN/osoba/doba PLN
tuŻur agroturystyka noclegi pokoje na wynajem domki letniskowe cały rok Bory Tucholskie Kociewie park krajobrazowy apartament 1sza sypialnia (2)
0.00 (0 głosów)
od 100 PLN za osobę PLN
20210420_165407
0.00 (0 głosów)
900.00 PLN
176147860_228396732416994_5367661382796664243_n
0.00 (0 głosów)

Aktualności

ZIELONE ŚRODOWISKO ZWIĘKSZA INTELIGENCJĘ DZIECI

ZIELONE ŚRODOWISKO ZWIĘKSZA INTELIGENCJĘ DZIECI

Dorastanie w bardziej zielonym, ekologicznym środowisku zwiększa inteligencję dzieci i obniża poziom trudnych zachowań - wykazało badanie przeprowadzone przez belgijskich naukowców. Analiza naukowców z Uniwersytetu w Hasselt ponad 600 dzieci w wieku 10-15 lat wykazała, że 3% wzrost zieleni w ich sąsiedztwie podniósł ich IQ średnio o 2,6 punktu. Warto zauważyć, że wzorzec stwierdzono u dzieci ze wszystkich warstw społeczno-ekonomicznych.

Czytaj więcej

Kombucha – lek na wszystko ?

Kombucha – lek na wszystko ?

Grzyb herbaciany kombucha, znany od tysiącleci, przeżywa obecnie swój renesans. Jest popularny na całym świecie. Ma orzeźwiający słodko-kwaśny smak. Przypisuje się mu szereg korzystnych właściwości. W ostatnim czasie staje się coraz bardziej popularna jako zdrowszy zamiennik konwencjonalnych, słodzonych napojów gazowanych.

Napój kombucha, odpowiednio wykonany lub kupiony w sklepie, jest bogaty w probiotyki, dlatego można spożywać go w ramach zdrowej diety.

Według danych, kombucha pochodzi z północno-wschodnich Chin, a pierwsze wzmianki o jej stosowaniu sięgają okolic 220 roku p.n.e. Kombucha powstaje ze słodzonej herbaty, zwykle czarnej lub zielonej poddanej fermentacji przez grzybek japoński (inaczej grzybek herbaciany), trwającej w przybliżeniu 7–10 dni. W zależności od użytego rodzaju herbaty, kombucha może mieć barwę od jasnoszarej do ciemnobrązowej.

Czytaj więcej

Pragniesz dodać ogłoszenie do naszego eko katalogu?

Dodaj ogłoszenie do naszej bazy turystycznej w atrakcyjnej cenie: 119zł.